onsdag 17. juli 2013

Mors gamle nattkjole blir gulvteppe

Mors gamle nattkjole, et gammelt laken, en fillete t-skjorte. Dette er noen av ingrediensene i golvteppet jeg holder på å hekle.

Gjennom Instagram fikk jeg se slike tepper, og fant ut at det var en god måte å bruke utslitte klær på. Hvorfor kaste når man kan bruke? Det går også an å kjøpe garn som ser ut som opprevet tøy, men denne måten å gjøre det på er billigere og mer miljøvennlig, og det liker jeg.

Så hvordan går man fram for å lage et golvteppe? Først må man finne tøy man kan rive i strimler. 


Da anbefaler jeg gamle reklame-T-skjorter i stretchy stoff. Slike som ikke har sidesøm er geniale. Gamle laken og dynetrekk er også geniale. Riv dem opp i ca to centimeter brede strimler, slik som dette:

Her er det fars gamle og utvaska pique-trøye som blir revet opp. 

Når man har revet opp et plagg, er det bare å hekle det opp før man river neste. Så får man litt variasjon i arbeidet. 

Jeg bruker heklenål nummer 15, men ser at folk bruker både 10 og 12. Det er sikkert litt lettere å håndtere. Hadde jeg sittet i mange timer med nummer 15 tror jeg nok det hadde resultert i heklearm/senebetennelse.

Oppskriften fant jeg på denne siden.

Det er ikke vanskelig å hekle teppe. Utfordringen er å øke passelig, slik at ikke teppet bølger seg eller det blir for stramt. Litt bølger er det kanskje i mitt teppe, men jeg synes det blir veldig fint likevel. Noe av sjarmen med selvgjort, er jo at det ikke er perfekt. Nå har jeg kommet så langt som dette: Fra midten og utover ser du en gammel kjole, en gammel genser, mors gamle nattkjole, mors gamle singlet, en "bleiebukse" fra Thailand, et laken, ei t-skjorte og en pique-trøye- Når teppet har blitt såpass stort, trengs det større og større klær. Nå tror jeg at jeg må gå over på sengetøy og håndklær. De er pakket ned, så det blir nok ikke heklet mer på teppet før vi har flyttet inn i Stavanger, og sengetøyet blir pakket opp igjen.

Så nå får jeg finne et nytt hekletøy enn så lenge. Fortrinnsvis noe som kan få plass i veska. Det er ulempen med å hekle gulvteppe; det er litt vanskelig å ta med seg hekletøyet når du skal på besøk til noen eller trenger noe å gjøre på ferja.

1 kommentar:

  1. Så fint teppe! Genialt gjenbruk! Kan godt forstå nål 15 e stress å holda på me, eg har strikkepinnar i den str og må ha långe pausar. Blir kjekt å se dt ferdiga resultatet! :)

    SvarSlett