søndag 28. juli 2013

Vi maler og vi maler og det blir så fint og flott

Nå har vi fått nøklene til vårt nye hjem, men det må fylles med innhold. De tidligere eierne har pusset opp huset, så vi slipper det. Men vi vil pusse opp møbler. Vi vil ha minst mulig nytt, og mest mulig brukt. Minst mulig IKEA, mest mulig gammelt. Det krever litt jobb, men jeg tror det blir verdt det.

Vi pusser blant annet opp mors gamle terrassemøbler, som hun hadde tenkt å kvitte seg med. De var røde, malingen flasset av og de begynte å se "litt" medtatt ut.

Først vasket og pusset vi bordet. Det var en forferdelig kjedelig jobb, og tungt var det også. Dessuten gikk det ut over neglelakken...Heldigvis kom jeg på at min far i sin tid hadde en tendens til å ønske seg drill til jul og bursdag, og tenkte at det kanskje var noe i kjelleren som vi kunne bruke. Ganske riktig; der fant jeg en såkalt Mouse pussemaskin. Og plutselig syntes maen at det var kjempestas å pusse. Menn liker verktøy.I dag begynte vi å male. Hvordan det blir, får du se om et par dager. Men akkurat nå nøyer jeg meg med å vise hvilken maling vi bruker:
Turkis Bengalakk! En herlig farge. Den turkise skal på bordet, stolen blir rosa, og vi vil ha andre stoler i andre knallfarger. Den turkise lakken har jeg også brukt til et annet prosjekt. Vi kjøpte to sorte hattehyller i metall på Fretex. Helt enkle og litt kjedelige...


Men handywoman Marianne (som forøvrig ikke er til hjemlån) tok maling og pensel fatt.


Og resultatet ble ganske så snasent. Fargen er mye tøffere enn det som vises på bildet, men kameraet på telefonen var ikke helt samarbeidsvillig. Jeg gleder meg til å henge dem opp i vårt nye hjem.


Vi har også flere prosjekter på gang, som jeg skal fortelle mer om en annen dag.

I dag har vi blant annet kjøpt oss et gammelt, fint spisebord for 300 kroner. Det fant vi gjennom ei kjøp- og salg-gruppe på Facebook. Genialt. Det trenger bare å oljes, så er det good to go. Bilde kommer senere. Det samme gjør bilde av en gammel, utrolig flott skjenk og ei flott hylle vi har kjøpt oss brukt.

1 kommentar:

  1. Så flinke dere er! Gleder meg til flere bilder :) Håper alt står bra til med dere. Klem!

    SvarSlett